eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Durva lehűlés: hidegfront kergeti el a nyarat

Durva lehűlés: hidegfront kergeti el a nyarat

Akár 15 Celsius-fokot is eshet a hőmérséklet a hétvégén. Budapestet az esti órákban éri el a hidegfront, erős szélre, zivatarra is számítani lehet.

Délután eléri a Kárpát-medencét nyugat felől egy lassan mozgó, hullámzó frontrendszer. A hidegfronti szakasza lassan vonul át az ország felett – mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia meteorológus.

Ennek hatására előbb a Dunántúlon, késő délutántól az ország középső területén is egyre több lesz a felhő. Keleten pénteken még sok napsütésre számíthatunk, csak az esti óráktól növekszik meg a felhőzet.

A főváros környékén az esti órákban és éjszaka szórványosan már

számítani lehet esőre, záporesőre, helyenként zivatar is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgáalt munkatársa hozzátette: szombaton a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős idő várható, másutt eleinte több órára kisüt a nap, majd délutántól ott is megnövekszik a felhőzet. Délelőtt elszórtan, délutántól egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, északira fordul, pénteken a Dunántúlon, szombaton sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A hőmérséklet jelentősen visszaesik a hidegfront hatására:

szombaton délután 24 Celsius-fok körüli lesz, vasárnap pedig tovább hűl a levegő, 18 fok körül alakul.

Jövő hét elején 20-21 fokra számíthatunk, majd a hét második felében érkezik a felmelegedés, de a kánikula már nem tér vissza – tette hozzá Jenki Szilvia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×