eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hoppá: a legolcsóbb bor győzött a Nébih tesztjén

Vagy mégsem? A Nébih honlapján találtunk egy bortesztet, a bírálók kedvenc bora egy mátrai rozé lett. A tétel ára a Nébih szerint 697 forint/liter, de a pincészet honlapján 990 forintért árulnak egy 0,75 literes palackot. A mátrai Molnár és Fiai borászatról van amúgy szó.

A rozé hatalmas és töretlen sikertörténet. Az InfoRádió Bormagazinjában is szó volt arról, hogy a világ hatalmas borpiacán mindössze két olyan szereplőt találunk, amely folyamatos növekedést produkál: a rozét és a pezsgőt.

Hordóminta magazin 2017. július 12-i adása 2. rész, 1 perc 40 másodpercnél.

A rozé Magyarországon is kedvelt, a Nébih ezért lecsapott erre a bortípusra, és alapos vizsgálatnak vetette alá. Számos szőlőfajtából készül rozé, a Nébih ezúttal arra vállalkozott, hogy 28 olyan tételt vizsgál meg, amely kékfrankosból készült.

Az alapos bortesztről itt olvashatnak részletesen.

A Nébih írásából megtudjuk, hogy a laboratóriumi vizsgálatok és hatósági ellenőrzések mellett a kedveltségi kóstolás sem maradhatott el. Szakértők és borkedvelő laikusok bírálták a kékfrankos rozékat. Az értékelők ezúttal sem tudták melyik terméket pontozzák. Összesen öt szempont – külső megjelenés, szín, illatintenzitás, íz és összbenyomás – mentén értékelték az italokat, amelyeket a bírálók preferencia-sorrendje alapján súlyoztuk.

A külső megjelenés és szín alapján a Gedeon Birtok terméke kapta a legtöbb pontot. Az illat, íz és összbenyomás tekintetében pedig a MolnárMátrai Kékfrankos Rosé emelkedett ki a sorból.

A kóstolók kedvence aMolnár Mátrai Kékfrankos Rosélett . A Szupermenta rangsorban másodikként végzett a Gedeon Birtok Kékfrankos Rosé. A dobogósok sorát harmadik helyen a Babarczi Szőlőbirtok Pannonhalmi Kékfrankos Rozé zárta.

A Nébih adatai alapján a mátrai rozé ára 697 forint/liter. A Gedeon-tétel literenként 1053 forintba kerül szerintük, a pannonhalmi bor literje pedig 1300 forint.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×