Óriási fordulat az időjárásban - itt a riasztás

InfoRádió
2017. május 30. 14:38
Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki szerdára az ország szinte teljes egészére a meteorológiai szolgálat.

A közlés szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat mindenhol, kivéve Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyét.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése azt mutatja, hogy szerdán gyengén és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 Celsius- fok körül alakul.

A hét közepétől változékonyabb, de továbbra is meleg időre számíthatunk. A záporokat, zivatarokat okozó, szakadozott felhőzetű

hidegfront csütörtökön még itt hullámzik felettünk,

emiatt még akkor nem várható zavartalan napsütés, sőt még záporok, zivatarok is lehetnek.

A hét végén napos idő várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel, zápor, zivatar nyugaton és délen lehet. Vasárnap egy újabb, de már erősebb hidegfront éri el térségünket, ami viharossá fokozódó szél és záporok, zivatarok kíséretében átvonul felettünk. A jövő hét elején változékony, de meleg idő várható záporokkal, több-kevesebb napsütéssel.