eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ezek a Balaton legjobb strandjai

Ezek a Balaton legjobb strandjai

Nyakunkon a kánikula, itt a nyár, érdemes tájékozódni az aktuális balatoni strandhelyzetről. Most a tó északi partjának fürdőhelyeiről készült egy összeállítás.

A Balaton vízminősége csodás, az időjárás egyre nyáriasabb, érdemes tehát tájékozódni a balatoni strandok állapotáról.

A Kisalföld most az északi parton nézett körbe, tapasztalataikról itt lehet olvasni.

Mint írják: nyitnak a balatoni strandok és több helyen drágultak a belépők.

Balatonfüred

Balatonfüred két közkedvelt strandja, az Esterházy és a Kisfaludy legkésőbb pünkösd hétvégéjén, tehát jövő héten tárja ki kapuit. A hivatalos honlapon egyelőre a tavalyi árak olvashatóak, a két strand telefonját péntek délelőtt nem vették fel. Az Esterházy strandra a napi felnőtt belépő ára tavaly 1300 Ft, a gyermekjegyé 650 Ft volt.

A Kisfaludyra a napi felnőtt jegy 850, napi gyermek és diák belépő 550 forintba került egy éve. A veszprémi Napló információi szerint június 20-áig a 2016-os árakat kell fizetni Balatonfüreden. Utána a főszezonban pár százalékos emelés várható.

Az Esterházy pénztára előtt gyakran kisebb tömeg sorakozik, a beléptetést újabb jegyautomaták csatasorba állítása segíti majd.

Újdonságok Csopakon

Az északi part egyik legtüneményesebb strandján, a csopakin hagyományosan május utolsó hétvégéjén indul az élet. Május 27-én, szombaton itt biztosan megnyílnak a strandkapuk. "A jegyárak átlagosan 10-14 %-kal drágultak tavalyhoz képest. A teljes áru belépő 700-ról 800 Ft-ra, a kedvezményes belépőjegyért (diákigazolvánnyal 24 éves korig, 65 év felett) 500 Ft-ot kérünk idén. Utóbbi tikett tavaly 450 Ft volt" - közölte kérdésünkre Béndek Edit strandvezető.

Csopakon újdonságot jelentenek a tornázást segítő eszközök, az árnyékolók, a körpadok és az új ivókutak, továbbra is ingyenes használható a horgászstég.

A dohányzási rend változott Csopakon, most már csak a kijelölt helyeken szabad cigarettázni.

Almáditól Akaliig

Balatonalmádi mindhárom strandja üzemel május 15-e óta. A belépésért szeptember közepéig kell fizetni itt. A Wesselényi Strandon a napijegy 700, a kedvezményes diák és nyugdíjas belépő 450 Ft-ba kerül most. Az emelés elenyészőnek mondható, tavaly a felnőtt belépő 630 Ft volt Balatonalmádiban.

A két balatonfűzfői strandon nem szednek belépőt május végéig. Alsóőrsön kis áremelés lesz tavalyhoz képest, itt a szezonra elkészül az új, nagy területű játszótér. Zánkán június elsején nyit a strand, 10-étől kell fizetni, az árak nem emelkedtek 2016-hoz képest. Balatonakalin június közepéig ingyenesen látogathatók a strandok, kis emeléssel itt is számolni kell.

Általánosságban elmondható, hogy az összes balatoni strand az északi parton többféle jegyet és bérletet kínál, többek közt családi jegyet. Az északi parton az örvényesi és az út melletti tihanyi számít szabadstrandnak, ezek ingyenesen látogathatóak.

Titkos tipp

A Kisalföld cikke ajánlja a Tihanyhoz tartozó, Aszófőhöz közeli parányi, csodálatos sajkódi strandot. "Június 2-án nyitunk, az árak nem változtak. A felnőtt 400, a diákjegy 250 Ft-ba kerül idén is" - mondta érdeklődésünkre Liebhauser György, a strand üzemeltetője. Ha valaki ingyen próbára szeretné tenni a sajkódi strandot most hétvégén, nyugodtan menjen, nyitva lesznek a kapuk. A bójákat már vízbe helyezték, de a WC még nem fog üzemelni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×