eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Most mindent megtudhat a csípő- és térdprotézis műtétekről

A csípő- és térdprotézis műtét előnyeiről, következményeiről tartanak ingyenes rendezvényt elismert szakemberek, orvosok, gyógytornászok közreműködésével a hétvégén a fővárosban - mondta el az InfoRádióban Nagy Balázs György főszervező.

A rendezvényt olyanoknak szervezték akik protézisműtét előtt állnak vagy már túl vannak egy ilyen beavatkozáson – mondta Nagy Balázs György.

„Szakemberek közérthetően mondják el, mi várható, mit kell tudni egy ilyen beavatkozás, milyen kockázatai, szövődményei lehetnek, mennyi ideig jó egy protézis, hogyan lehet az élettartamát megnövelni.”

Ezeket az információkat a műtétet végző szakorvosok is igyekeznek a betegekkel megosztani, egy ambulancián azonban nincs minden részletre idő, és mint a rendezvény főszervezője elmondta, ez egy kimeríthetetlen téma, egy-egy válaszból újabb kérdések következnek. Nagy Balázs György elmondta, évente nagyjából tízezer csípő- és ötezer térdprotézis műtétet végeznek Magyarországon, és legalább ennyien várnak beavatkozásra.

„A várólista-helyzet az elmúlt egy-két évben ugyan javult, de még mindig van olyan régió, ahol lehetne javítani, van olyan település, ahol egy-két vagy akár több évet is kell várni. Ez nem életmentő beavatkozás, de jelentősen javítja az életminőséget.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×