eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Meglepetéseket hoz az időjárás

Meglepetéseket hoz az időjárás

A hétvégén a napsütés mellett esőre és néhol viharos szélre is számítani kell.

Péntek késő estétől északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szelet ma napközben a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik erős lökések, majd estére mérséklődik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 Celsius-fok között várható, késő estére pedig 2, 9 fok közé hűl le a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat reggelig leginkább az ország déli harmadán lehetnek derült, kevésbé felhős területek, azonban napközben az ország nagy része felett összességében sok felhő lesz, de átmeneti felszakadozások, elvékonyodások többfelé lehetnek. A déli óráktól észak felől egy gyenge csapadékzóna is érkezik, így kisebb esőre, záporra előbb az északi terülteken, majd délután már a déli határvidéken is számítani kell.

Napközben többfelé megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat.

Napközben alapvetően napos időre számíthatunk

gomolyfelhőkkel, és Elszórtan valószínű záporeső, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 6, északkeleten néhol -2 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, de a déli órákban össze is állhatnak a lapos gomolyfelhők. Néhol záporeső kialakulhat. A nyugati, majd a délire forduló szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×