eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Szombaton bringás felvonulás járja körbe Budapestet

Szombaton bringás felvonulás járja körbe Budapestet

Szombaton rendezik a tavaszi I Bike Budapest kerékpáros felvonulást. Idén a rendezvény a Szabadság térről indul, majd Buda érintésével a Városligetben fejeződik be.

"Két célja is van az I Bike Budapest felvonulásnak. Egyrészt az, hogy megmutassuk, milyen jó a városban bringával járni és kerékpárra ültessük azokat is, akik még nem azzal járnak. A felvonuláson lezárt utakon lehet végigtekerni Budapesten, egész családok is jöhetnek, sőt bátorítani is szeretnénk mindenkit arra, hogy hozza a gyerekeket, nagyszülőket is" - mondta a Magyar Kerékpárosklub szóvivője.

Halász Áron szerint szeretnék minél inkább bringázhatóbbá tenni Budapestet és a nagyvárosokat. Sok fejlesztés elkezdődött, de a belvárosi forgalomcsillapítás továbbra is várat magára. A bringások kinőtték a régi, elavult kerékpárutakat. "Nagy szükség lenne például arra, hogy a Lánchídon, ahol át fogunk vonulni, és amit két évre a felújítás miatt le fognak zárni, a munkálatok után megoldják a biciklizést. Vagy fontos lenne például, hogy megoldják a Bartók Béla úti kerékpározást."

A vonulással pedig a Városligetbe fognak kiérni, aminél Halász Áron szerint továbbra is kérdés, hogy a felújítás után rosszabb vagy jobb lesz-e ott biciklivel közlekedni.

"Ez egy örömbringázás, de vannak céljaink, és szeretnénk, ha minél több biciklis fejlesztés lenne, aminek köszönhetően sokkal többen tudnának kerékpárra ülni, és a bringás közlekedés is egy mederbe terelhető lenne."

Idén a Szabadság térre azért esett a szervezők választása, mert az egy jó gyülekezőhely és egy szép zöld park a belváros közepén, és mivel a hétvégére már jó időt jósolnak, ezért valószínűleg egy zenés piknikkel fogják kezdeni a szombati programot.

A Városligetnél volt egy kis változás, mert először a Királydombra volt meghirdetve a felvonulás, de a Nagyrétre fognak menni a bringások a rendőrség kérésére, mert rendőr- és tűzoltónap lesz a Ligetben ugyanabban az időben, és a két rendezvény helyszínét végül megcserélték.

Időpontok, pontos helyszín és egyéb tudnivalók itt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×