eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Drasztikus növekedés az online világban

Drasztikus növekedés az online világban

Az elmúlt 15 évben több mint 760 százalékkal nőtt az internethasználók száma világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint ma már több mint három milliárd ember elérhető online – derül ki a Google felméréséből.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: a lakosság 75 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel. Az európaiak annyira együtt élnek a hálózattal, hogy 1,25 mobilelőfizetéssel rendelkeznek fejenként, vagyis minden főre egynél több mobilelőfizetés jut, és a különböző eszközökkel

átlagosan havi 1900 percet töltenek online. 

A Google információi szerint a legtöbb időt az online vásárlásra fordítjuk. Magyarországon közel 17 százalék volt a hazai e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami felette van az európai átlagnak. 2015-ben a magyar online kiskereskedelem nettó forgalma 319 milliárd forint volt. Ezzel az e-kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes kiskereskedelem 4,1 százaléka.

A mobil és tablet készülékeken inkább tájékozódnak, ismerkednek az ajánlattal, termékekkel a felhasználók, majd amikor egyre közelebb kerülnek a vásárláshoz, akkor nyúlnak csak az asztali készülékhez.

A legfrissebb adatok szerint az első öt online szektor

  • a számítástechnika,
  • a szórakoztató elektronika,
  • a home deco,
  • a játék
  • és a divat. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×