eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiszűri az öngyilkosságra készülőket a mesterséges intelligencia Magyarországon is

Kiszűri az öngyilkosságra készülőket a mesterséges intelligencia Magyarországon is

Frissítették az alkalmazásaikat a más területen már használt mesterséges intelligenciára alapuló technológiával. Könnyebb lesz segítséget kérni és segíteni is.

Újabb fontos cél érdekében veti be a Facebook a mesterséges intelligenciát, amely a cég év eleji bejelentése szerint amúgy is kulcsterület a jövőbeni fejlesztéseikben. 

Nemcsak arra használják, hogy személyre szabottabb tartalmakat állítsanak elő, hanem arra is, hogy elemezzék a videókat (akár az élőket is), és kiszűrjék az erőszakos vagy más miatt problémás tartalmakat.

Ezt az eszközt építették be a Facebook után az alkalmazásaikba (Facebook live, Messenger), hogy felismerjék az öngyilkosságot tervezők szándékát - számolt be róla blogjában a Facebook. 

Azután döntöttek így, hogy januárban egy 14 éves floridai lány a New York Times beszámolója szerint élőben közvetítette az öngyilkosságát a Facebookon. 

Az új technológiával frissített alkalmazásokban lehetőség nyílik arra, hogy a videó nézői közvetlenül elérjék a steam feltöltőjét, vagy pedig jelentsék azt a Facebooknak, illetve a stream megosztója is kérhet segítséget egy baráttól vagy egy szakembertől.

Kiszűri az öngyilkosságra készülőket a mesterséges intelligencia Magyarországon is

A Facebook éjjel-nappal készenlétben álló csoportokat foglalkoztat arra, hogy az öngyilkosság gyanújával jelentett eseteket kivizsgálja. Segítségképp pedig figyelmeztethetnek egy felhasználót, hogy figyeljen oda egy ismerősére, sőt akár beszélgetést kezdeményező mintamondatokat is küldenek neki. A megelőző rendszer bizonyos elemei már világszerte, így nálunk is elérhetők.

A Facebook-bejegyzésben az is olvasható, hogy a 15-29 évesek között a második leggyakoribb halálozási ok az öngyilkosság, ami 24 százalékos növekedést mutat az USA-ban 1999 és 2014 között.

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt.

Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×