eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fodrászok is segíthetnek a családon belüli erőszak áldozatain

Szépségápolási szakemberek, köztük fodrászok, kozmetikusok és manikűrösök bevonásával igyekeznek segíteni a családon belüli erőszak áldozatain az amerikai Illinois államban.

Egy vasárnap hatályba lépett törvény szerint az Illinois állambeli stílustanácsadók, fodrászok, kozmetikusok és manikűrösök egyórás bántalmazásmegelőzési képzésben fognak részt venni a tevékenységük engedélyezéséhez szükséges folyamat részeként.

Az országban ez idáig egyedülálló törvény nem kötelezi a szépségápolási szakembereket arra, hogy jelentsék, amennyiben a tudomásukra jut, hogy valamelyik vendégük családon belüli erőszak áldozatává vált.

A tréning lényege, hogy a szakembereket megismertetik azokkal a helyi szolgálatokkal, amelyeket szükség esetén ajánlani tudnak a rászoruló vendégeiknek. Ez jelentheti azt, hogy egyszerűn megadnak egy telefonszámot a vendégnek, vagy extrémebb esetben közvetlenül kapcsolatba hozzák őt egy menedékhellyel.

A Cosmetologists Chicago csoport szóvivője, Vi Nelson szerint a fodrászok könnyen észrevehetik a bántalmazás jeleit. Mint fogalmazott, a bántalmazók olyan sérüléseket próbálnak okozni, amelyek baleset eredményének tűnhetnek, vagy láthatatlanok.

"Az áldozatukat a fej hátsó részén ütik meg, ahol aztán zúzódás vagy dudor keletkezhet. A fodrász megtapogatja az ember fejbőrét és olyan dolgokat is megláthat, amelyek elkerülik mások figyelmét" - tette hozzá Nelson.

Az első tréninget márciusban tartják Chicagóban.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×