eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cukiság az év végére: előbújtak a pandaikrek - videó

Előbújtak rejtekhelyükről a bécsi állatkertben augusztusban világra jött pandaikrek, a látogatók is megpillanthatják őket - jelentette be a schönbrunni intézmény.

A kicsik augusztus 7-i születésük óta a kíváncsi tekintetektől szigorúan elzárva, egy barlangban nevelkedtek, azon belül is egy elletőboxban. Az állatkerti közlemény szerint a kispandák már napok óta ki-kikukucskáltak barlangjukból, végül elsőként a nőstény pandabébi, Fu Feng merészkedett ki a kifutóba, majd a hím Fu Ban is követte példáját.

A kevesebb mint öthónapos pandabocsoknak még sok alvásra van szükségük, és bármikor visszamászhatnak barlangjukba vagy az elletőboxba.

A kölykök jól fejlődnek, a nőstény súlya már eléri a 8,8 kilót, a másik 6,55 kilót nyom.

A bocsokat legutóbb megvizsgáló kínai állatorvos "lelkendezett" az állapotukat, főleg a fogazatukat látva. Fogaikat azonban még nem használják evésre - étrendjükön még nem szerepel bambusz -, csak egymás játékos harapdálására.

A még anyatejjel táplálkozó kicsik apja, Long Hui december 9-én, 16 évesen pusztult el rákban.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×