eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ónos eső után melegedés – karácsonyi időjárás

Szombat este már markánsabb hidegfront érkezik, többnyire gyenge csapadékkal, északnyugaton, északon eső, ónos eső, havas eső, északkeleten havazás valószínű – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Túlnyomóan borult, párás idő várható, a magasan fekvő helyeken zúzmarás köddel, mindössze legmagasabb hegycsúcsaink emelkedhetnek ki a felhőtakaróból, illetve a Dunántúlon esetleg átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Szombat estig jelentéktelen mennyiségű hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás bárhol lehet, majd szombat estétől főként északon szórványosan eső, ónos eső, havas eső, északkeleten havazás előfordulhat. Az ónos eső miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyére első fokú riasztás van érvényben.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de szombat estétől az északi országrészben élénkül, néhol megerősödik a nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -4 és 0 fok között alakul.

Karácsony első napján jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a rétegfelhőzet fokozatosan szakadozik. Eső, ónos eső többfelé is előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul.

Hétfőn általában szakadozott felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de délnyugaton és északkeleten maradhatnak borult területek is. Hajnalban, reggel a keleti határvidéken még lehet eső, ónos eső, egyébként napközben számottevő csapadék már nem lesz. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, de a tartósan borult helyeken ennél hidegebb lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×