eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Így ünnepelt a legöregebb gorilla - videó

Többféle ínyencséggel, köztük petrezselymes burgonyapürével bevont kukoricakenyér-tortával köszöntötték 60. születésnapján a világ legidősebb gorilláját az Ohio államban lévő Columbus állatkertjében.

Colo, aki háromszoros anya, tizenhatszoros nagymama, tizenkétszeres déd- és háromszoros üknagymama, nemrég operáción esett át, orvosai szerint jól érzi magát.

Több száz látogató gyűlt össze az állatkertben, hogy a Happy Birthday eléneklésével köszöntse a veterán emberszabásút, amely elő is jött színes papírszalagokkal díszített kifutójába, ahová többféle tortát is elhelyeztek neki.

Colo volt az első állatkertben született gorilla a világon. Az őt köszöntő látogatók között volt olyan, akit kislányként vitt el az édesapja, hogy megnézzék inkubátorában az újszülöttet 1956-ban.

Colo már két évtizeddel tovább élt a fogságban élő gorillák várható élettartamánál. Magas kora az állatorvosi ellátást, a táplálást és a legmodernebb terápiás eljárásokat dicséri, amelyek segítenek meghosszabbítani az állatkert lakóinak életét.

Colo mellett egy másik gorillamatuzsálem is él az Egyesült Államokban: a legidősebb hím gorilla, az 55 éves Ozzie otthona az atlantai állatkert.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×