Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már 8,7 milliárd kilométert gyalogoltak a pokémon go-játékosok! Vagy mégsem?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eddig összesen 8,7 milliárd kilométert gyalogoltak vagy futottak az egész világon a pokémon go-játékosok a népszerű telefonos alkalmazást fejlesztő Niantic adatai alapján nyár óta, amikor a termék letölthetővé vált.

A december 7-én megállapított távolság több, mintha a felhasználók 200 ezerszer körbeutazták volna a Földet, útjuk közben több mint 88 milliárd zsebszörnyet, vagyis pokémont kaptak el.

A Google leányvállalata, a Niantic júliusban indította el a játékot. Azóta több mint 600 milliószor töltötték le az okostelefonokra, az aktív játékosok száma azonban nem ismeretes.

A játékosnak az a dolga, hogy megtalálja és elkapja a pokémon nevű kis figurákat, melyek a telefon képernyőjén tűnnek fel, amikor az alkalmazás fut. A telefon kamerája segítségével akár a valós környezetben is felbukkanhatnak a kis szörnyek.

A múlt héten az amerikai Harvard Egyetem közegészségügyi karának kutatói a játék egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban a Niantic adataival nem teljesen egybecsengő eredményekre jutottak.

A tudósok szerint a pokémon gót játszók egyáltalán nem végeznek több testmozgást, mint a letöltés előtt: a játékosok egy csoportja az első héten csupán 955 lépéssel tett meg többet, mint a nem pokémonozó kontrollcsoport tagjai. A következő héten a tanulmány szerint a két csoport már majdnem ugyanannyi lépést gyalogolt csak.