eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elképesztő ritkaságok az aukción

Muhammad Ali használt bokszkesztyűi és egy Fidel Castro által aláírt doboz szivarja lesznek a Julien's Auctions sporttörténeti relikviákat felvonultató szombati árverésének kiemelkedő darabjai Los Angelesben.

A június elején, 74 éves korában meghalt amerikai ökölvívó kesztyűje, amelyet 1970-ben, az Oscar Bonavena elleni győztes mérkőzésén viselt a New York-i Madison Square Gardenben, várhatóan 60 ezer dollárt (17,6 millió forint) meghaladó összegért fog gazdát cserélni az árverésen.

Az aukció másik izgalmas tétele Ali egy doboz szivarja lesz, amelyre annak idején Fidel Castro, a kubai forradalom múlt héten meghalt "atyja" írta rá a nevét. Ali akkor kapta ajándékba a szivarokat, amikor régi barátjával, Howard Binghammal 1998-ban Kubába látogatott.

A legendás ökölvívó szignált fogvédője, amelyet az 1974-es Dzsungelharc (The Rumble in the Jungle) néven elhíresült meccsen viselt, a becslések szerint 5000 dollárt meghaladó összegért fog gazdát cserélni. Az Alihoz kötődő tárgyakat a fotográfus Bingham bocsátotta árverésre.

Az Icons and Idols: Sports 2016 című szombati aukción több mint 500 sporttörténeti emléktárgyra licitálhatnak az érdeklődők.

A tételek között szerepel a legendás brazil labdarúgó, Pelé néhány személyes holmija, köztük egy 1971-es Santos-Chelsea mérkőzésen viselt pólója, amely az előrejelzések szerint 8000 dollárt meghaladó összegért kelhet el.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×