eur:
394.78
usd:
365.84
bux:
65215.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Normafa is a futók fellegvára lett

A Normafa-rehabilitáció legjelentősebb idei beruházásaként megújult a János-hegyi út a Normafa és a Libegő felső végállomása között. A csaknem két kilométer hosszú szakaszon egy zöldsávval elválasztott, rekortán borítású futópálya is épült - mondta el az InfoRádiónak Váczi János XII. kerületi alpolgármester.

A Hegyvidék alpolgármestere utalt arra, hogy a tavaly májusi népszavazás után jó kompromisszumos program állt össze a Normafa rehabilitációjára. Ennek részeként megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki a csaknem 400 hektáros területre.

A Normafa-rehabilitáció idei legjelentősebb beruházásaként megújult a János-hegyi út a Normafa és a Libegő felső végállomása között. Egy 1750 méteres futópályát alakítottak ki a Natura 2000-es területen, s ez csatlakozik a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz. Emellett újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat, amit kerékpárosok, gördeszkások vehetnek birtokba.

A kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. A beruházás 20 milliárd forintból valósulhat meg.

Cél az is, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Az önkormányzat tervei között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×