Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A helyi közösségek felől támadják a gyermekkori elhízást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több ezer gyermeket vont be a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az elhízás elleni programjába. A GYERE Program az önkormányzatokon keresztül az összes gyereket igyekszik elérni - mondta az InfoRádióban a szervezet elnöke.

„Dunaharasztiban kezdtük el a hároméves a programot, ott 2017-ben fejezzük be, 2015-ben Szerencsen indultunk el” - mondta Kubányi Jolán.

A programról a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke elmondta, minden városban dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek tanítják az egészséges étkezésre a 0-18 éves korú gyerekeket és rajtuk keresztül mindenkit, különös tekintettel a szülőket.

„Jó pár hónapon keresztül bemutatkozás zajlik, elmegyünk minden intézménybe, elmondjuk, miről szól a projekt, mit szeretnénk csinálni. Szülői értekezleteken pedig a szülőket tájékoztatjuk” - mondta a dietetikusok szövetségének elnöke.

Kubányi Jolán hozzátette, a program kezdetén a 6-12 éves korcsoportba tartozó gyerekek testsúlyát, magasságát megmérik, amit a településekhez viszonyítva is összehasonlítanak. A program végén ismét megmérik az akkori 6-12 éveseket, akik már részt vettek a programban, hogy a hatékonyságát lehessen látni. A program tematikájáról a Magyar Dietetikusok Szövetsége elmondta, az egészséges táplálkozásról alkotott üzeneteket részenként, a gyerekek életkorának megfelelően, más-más gyakorlattal adják át.

„A tanároknak, óvodapedagógusoknak segéd, a szülőknek pedig tájékoztatóanyag is készül. (...) A projekt kezdetén az önkormányzattal kötünk egy együttműködést, hogy minden gyereket bevonjunk a programba” - fűzte hozzá Kubányi Jolán.