eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

TBC-s dolgozó miatt oltják be az ovisokat

A jövő hét elején, hétfőn és kedden 123 óvodást oltanak be a debreceni Mesekert Óvoda három telephelyének 205 óvodása közül - tájékoztatott az intézmény vezetője.

Fekete Valéria elmondta: egyik dolgozójuk tüdőtuberkulózissal (tbc) fertőződött meg, ám január vége óta egy üzemi baleset miatt nem dolgozik.

Az intézményvezetőt március 23-án értesítette a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa arról, hogy az éves kötelező tüdőszűrő vizsgálat eredménye egyik dolgozójuk esetében pozitív lett. Fekete Valéria azonnal intézkedett a három telephely fertőtlenítéséről: ezt a kilincsektől a játékokon át minden lehetséges eszközön elvégezték.

Az érintett szülőknek rendkívüli szülői értekezletet tartott április 5-én a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa és a megyei tisztifőorvos. A jelenlévő szülőket tájékoztatták arról, hogy előfordulhatnak ilyen megbetegedések, ám kicsi a valószínűsége annak, hogy bárki megfertőződött.

A szülők megnyugtatására kötelező bőrpróbaoltást rendeltek el. Ez a három telephelyen a 205 óvodás közül 123 gyermeket érint. Április 11-én és 12-én - hétfőn és kedden - lesz az oltás, majd csütörtökön és pénteken annak leolvasása.

Fekete Valéria közölte még, hogy az intézmény valamennyi felnőtt dolgozója kötelező tüdőszűrőn vett részt, leletük negatív lett.

Az intézményvezető elmondta: szigorú előírások vonatkoznak az óvodai dolgozók alkalmazására. Ennek értelmében minden évben kötelező tüdőszűrésen és munkaköri alkalmassági vizsgálaton vesznek részt. Olyan nem fordulhat elő, hogy valakiről kiderül, fertőző beteg és tovább dolgozna, mert a járványügy azonnal "kiemeli" a dolgozót és megteszi a megfelelő intézkedéseket - tette hozzá Fekete Valéria.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×