eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Szerelem a múmiák közt

A Múmiavilág című kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó, a tudományt és a humort vegyítő programokon vehetnek részt február 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban mindazok, akik a megszokottól eltérő módon szeretnék ünnepelni a szerelmesek napját.

Délután 2 órától a kiállítás antropológiai műhelyében lehet tanulni a párválasztás tudományos alapjairól, emellett a társkeresésben az Antipatika illatszertárában található múmiapor és más elixírek is segíthetnek - olvasható az intézménynek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A preparátorműhelyben az érdeklődők az állatmúmiák készítésének titkairól tudhatnak meg többet. A vállalkozó kedvűek pedig a magukkal vitt plüssfigurákon meg is tanulhatják a szakszerű mumifikálást a múzeum munkatársainak segítségével.

A Wari (huari) fogadóban kocsmakvíz keretében mérhetik össze a múmiákról szóló tudásukat a kihívást keresők, a versenyre jelentkezni a Facebook-on keresztül lehet (https://www.facebook.com/events/1078925925466212/).

A kiállítást Valentin-napon jelmezes tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni, amelyek délután 2, 4 és 6 órakor indulnak. A tárlatvezetők a múmiák életéről, ismerőseiről és szerelmeiről mesélnek. A vezetésre előzetes regisztráció szükséges.

A múzeumba múmiának öltözve érkező látogatók szombaton apró ajándékkal térhetnek haza.

Az öt kontinens évezredes vagy épp néhány száz éves testemlékeit bemutató, Múmiavilág című nagyszabású kiállítás tavaly szeptemberben nyílt a Természettudományi Múzeumban. A tárlat egyik kiemelkedő látványossága az a kilencszáz éves buddhistaszerzetes-múmia, amely "természetes" úton, külső beavatkozás nélkül jött létre, ugyanis a szerzetes hosszú meditációval és speciális diétával önmagát mumifikálta.

Február 14-én a kiállítás este 8 óráig kedvezményes belépőjeggyel látogatható - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×