Győzött a környezetbarát étkezés

Infostart
2014. szeptember 30. 05:23
A környezetbarát étkezést támogató Felelős Gasztrohős kampány nyerte a látogatók szavazatai alapján a 7. Fenntarthatósági Nap Kiállítói díját.

Ez volt az első év, hogy a szervezők a Felelős Gasztrohős Hálózat éttermeit is meghívták a rendezvényre, ahol biológiailag lebomló tányérokból, környezetbarát evőeszközökkel kínálták finomságaikat a résztvevőknek.

Varga Judit, a kezdeményezés egyik ötletgazdája elmondta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a környezetbarát étkezés iránt, amely egyrészt az ilyen eseményeken, másrészt az éttermi hálózat növekedésében mutatkozik meg.

"Azzal, hogy mit teszünk a tányérunkra, valóban kezünkbe vehetjük a döntést arról, hogy a jövőben is szeretnénk-e hazai, egészséges élelmiszereket enni - és persze arról, hogy milyen jövőt képzelünk el a Földnek" - fogalmazott.

A Felelős Gasztrohős kezdeményezéssel az Ökológiai Evolúció Alapítvány célja a felelős - vagyis fenntartható és egészséges - étkezési kultúra elterjesztése Magyarországon.

A szemléletformálás elősegítése és a felelős döntések ösztönzése érdekében a kezdeményezés mögött álló csapat felkutatja a felelősen működő vendéglátóhelyeket, és élményeikről beszámol a Felelős Gasztrohős blogon. A fenntartható éttermek emellett csatlakozhatnak a jelenleg huszonhét taggal rendelkező Felelős Gasztrohős Hálózathoz, amelynek segítségével megoszthatják vendégeikkel környezetbarát működési elveiket, egymással pedig tapasztalataikat.