eur:
394.65
usd:
370.61
bux:
66461.97
2024. április 16. kedd Csongor

A Gyermekvasút napja

Erdőismereti túrákra és nosztalgiavonatozásra is várják az érdeklődőket a Széchenyi-hegyen szombaton, a Gyermekvasút napján, amely egyúttal a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozat évadnyitó rendezvénye is lesz.

A kisvasút napjának megnyitóját délelőtt a Széchenyi-hegy állomáson tartják, ahol térzenével várják az érkezőket. A rézfúvós zenét a Gyermekvasút nosztalgia zenekara szolgáltatja - közölte szerdán a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

A Gyermekvasút napját hagyományosan minden évben április második szombatján rendezik meg. Az idei program különlegessége, hogy a 85 éves, nemrég felújított nosztalgia motorvonati szerelvénnyel is utazhatnak az érdeklődők.

A Gyermekvasút napján lehetőség nyílik Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Múzeum és a Vontatási telep megtekintésére is. A múzeumban a kisvasút történetét bemutató kiállítás néhány héttel ezelőtt teljesen megújult, így a vitrinekben számos újonnan előkerült korabeli újságcikk, dokumentum és fotó is látható.

A természetkedvelők túrával egybekötött erdőismereti foglalkozáson vehetnek részt: a Hárs-hegy állomásról induló sétán Hűvösvölgy felé erdőpedagógus vezetésével ismerkedhetnek meg a résztvevők a környék erdőinek növény- és állatvilágával.

A Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozatot a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány gondozza, amelyet kezdeményezésükre 1995 óta minden évben megrendeznek.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×