eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Élhal - Szorongatja egymást a sügér és a magyar bucó

Hajszálnyi előnnyel vezet a sügér! Ezt jelentette vasárnap délben a Magyar Haltani Társaság, ám nem sokkal később már azonos eredménnyel úszott a két hal az Év Hala szavazáson.

Az év utolsó hónapja nemcsak a halfogyasztásban, hanem a halainkkal kapcsolatos ismeretterjesztésben is csúcsidőszak. Ilyenkor érkezik ugyanis finiséhez az a közönségszavazás, amelyen eldől, hogy a Magyar Haltani Társaság jelöltjei közül melyik viselheti 2014-ben az Év Hala címet.

Az októberben immár ötödik alkalommal megindított év hala versenyben kezdetben a Balaton "látott hala", a garda vezetett, de néhány nap múlva már a fokozottan védett magyar bucó állt az élen. Ám hamarosan mindkettőjüket megelőzte az országszerte gyakori és népszerű sügér. A garda nagyon elmaradt versenytársaitól, és nemrég még úgy tűnt, hogy a magyar bucó sem tud "lépést tartani" a horgászhalként kedvelt sügérrel. November végére azonban sikerült úgy felzárkóznia, hogy ismét teljesen nyílttá vált a verseny.

December elejéig háromezren szavaztak a Magyar Haltani Társaság honlapján, s a tavalyi részvételi adatok alapján még ugyanennyi voksra lehet számítani. Mivel a két élhal eredménye alig különbözik, az elsőség kérdése a horgászok és a természetvédők további aktivitásán múlik. December 31-éig még bárki véleményt nyilváníthat a haltani társaság honlapján.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×