eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jó borok árasztják el Budapest utcáit

Hat magyar borvidék mutatkozik be gasztronómiai és kulturális programok kíséretében Budapest hat terén, illetve utcájában a Borban az igazság elnevezésű gasztrofesztivál keretében péntektől vasárnapig.

A Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gasztro- és kulturális fesztivál során a Ráday utcában a pécsi és a villányi, a Liszt Ferenc téren a balatoni, a Mikszáth téren az alföldi, a Falk Miksa utcában a tokaj-hegyaljai, a Bartók Béla úton az etyeki, a Király utcában pedig az egri borvidék termelői kínálják boraikat.

A Falk Miksa utcában és környékén például a Disznókő Pincészet, a mádi Bodnár Sajtmanufaktúra, valamint a Tokaji Borecet Manufaktúra tart kóstolót, de több galéria is borokkal várja a betérőket. A Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca a borok és finomságok mellett családi programokkal, gólyalábasokkal, tűzzsonglőrökkel, a Noé Állatotthon állatsimogatójával várja az érdeklődőket.

A Liszt Ferenc téren az éttermek előtti teraszok kínálnak az italok mellé borkorcsolyákat és zenei programokat, míg a Bartók Béla út etyeki bormustrának ad otthont.

A Ráday utcában borbemutatókon, borvacsorákon ismerkedhetnek meg a vendégek mások mellett a Vylyan, Vesztergombi József, Gere Attila és a Zwack Izabella borkereskedés tételeivel. A Király utcában és környékén lesznek egri palotajátékok, vezetett séták és a borok mellett több vendéglátóegységekben sajtkóstolás is.

A rendezvény helyszíneit töklámpások jelzik; a részletes program az esemény honlapon érhető el.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×