Kárpáti Róbert: pszichés felkészületlenség okozta a bukaresti vereséget

Infostart
2013. szeptember 27. 15:11
Nem a kellő játéktudás hiánya, inkább a pszichés felkészületlenség vezetett a magyar labdarúgó válogatott súlyos vereségéhez szeptember elején Bukarestben, a 3:0 arányban elvesztett világbajnoki selejtezőn - állítja az InfoRádiónak nyilatkozó sportpszichológus. Kárpáti Róbert az Arénában beszélt arról, milyen technikákkal lehet megpróbálni kezelni egy ilyen helyzetet.

A sportpszichológus emlékeztetett arra, hogy a ,80-as években már volt világbajnoki selejtezőnk Romániában, akkor Mészöly Kálmán volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Õ azt találta ki, hogy másfél órával a mérkőzés előtt kiküldte a magyar válogatottat melegíteni, és mire a mérkőzés elkezdődött, addigra a román szurkolóknak már alig volt hangjuk.

Léteznek tehát olyan technikák, amelyekkel meg lehet egy ilyen helyzetet oldani - hangsúlyozta Kárpáti Róbert. Utalt arra, hogy vannak például bizonyos akusztikai technikák , amelyekkel a fülsiketítő hangerőt stúdiókörnyezetben tudják szimulálni.

S bár a focisták azt nyilatkozták, hogy Törökországban hasonló hangulatban fogadták őket, de a lelki nyomás nyilván egy Magyarország-Románia mérkőzésen nagyobb, mint egy Magyarország- Törökország mérkőzésen - fűzte hozzá a szakember.

A teljes beszélgetést vasárnap este 6 órakor hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást