Betegségeket hozott a tanévkezdés

Infostart
2013. szeptember 21. 18:47
Egyre többen tüsszögnek, köhögnek az iskolákban, óvodákban. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a megbetegedéseket egy vírus okozza.

Elkezdődött az iskola, ilyenkor gyakoriak az enyhe megfázásos megbetegedések az óvodás, iskolás gyermekek körében. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője szerint ez ebben az időszakban teljesen természetes.

A gyerekek a nyári szünet után visszatérnek az iskolapadba, és a még át nem vészelt betegségeiket adják át egymásnak. A családtagok, közeli ismerősök is ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ugyanis a gyermektől könnyen elkaphatják a náthát.

Szerencsére a legtöbb ilyen fertőzés csupán szimpla megfázás, amely felülfertőződés nélkül teljesen ártalmatlan. Ócsai Lajos elmondta, az immunrendszer ebben az időszakban még nincs legyengülve, ezért a vírusos megbetegedés rövid idő alatt lecseng az intézményekben.

Később, az influenza-időszak beköszöntével nagyobb az esély a súlyosabb bakteriális fertőzésekre, mivel a szervezet több fronton kénytelen harcolni a betegségek ellen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást