Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Turisztikai és gasztronómiai kiállítás a Budai Várban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az idén hetedik alkalommal nyílik meg a Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásár: szeptember 21-22-én a Budai Vár Hunyadi udvarán csaknem száz turisztikai szolgáltató mutatja be a magyar vidék sokszínű belföldi utazási és programkínálatát. A kétnapos, ingyenes turisztikai rendezvény a hagyományokhoz híven szórakoztató, családi programokkal is várja a látogatókat.

A Főszezon kiállítás igazi vidéki hangulatot varázsol a Budai Vár történelmi falai közé. Több ezer négyzetméteren szállodák, gyógyfürdők ajánlatai, wellnessprogramok, aktív pihenési lehetőségek közül lehet választani. Vendégcsalogató ajánlatokkal jelentkeznek a hazai gyógyfürdők, bemutatkoznak a vendégváró magyar városok s mellettük megjelennek a külföldi utazási és szállásajánlatok is. A Főszezon díszvendége az idén Szombathely és osztrák testvérvárosa, Oberwart (Felsőőr), a "Határtalan kerékpáros élmény" pályázat nyertesei.

Mivel aki teheti, már szinte egész évben utazik, a családok is arra törekednek, hogy egyre több hétvégét töltsenek házon kívül. Igyekeztünk rendkívül széles kínálatot felvonultatni az év hátralévő időszakára, sőt már tavaszra is. Bízunk abban, hogy a kiállítóknak az idén is sikerül a kihagyhatatlan akciós ajánlatokkal a magyar családok kedvében járni, és mindenki megtalálja az igényeinek és a pénztárcájának leginkább megfelelő üdülési, pihenési lehetőséget - mondta el Galisz Tamás, a Főszezon kiállítás ötletadója, szervezője.

A Főszezon kiállításon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia: kóstolni és vásárolni is lehet majd a sajtokat, a sokféle kolbászt, pálinkát, bort, pékárut. Emellett gazdag programokkal várják a családokat, a Hunyadi udvaron szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától késő estig nonstop műsor nyújt szórakozást. A gyerekek kézműves és hagyományőrző játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön vehetnek részt az Öko-Tér sátrában. Lesznek népzenei és néptáncbemutatók, görög táncház, operettmuzsika, szombathelyi és oberwarti folklórműsor, majd a legnépszerűbb kedvencek adnak koncertet.