eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egy hétig másképpen közlekedünk

Budapesten hétfőnkezdődik az autómentes napot is magába foglaló európai mobilitási hét: szeptember 16. és 22. között különféle közlekedési eszközökkel, a főváros közlekedési érdekességeivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Az idei eseményeken kiemelt szerepet kapnak a főváros környezettudatos közlekedést előmozdító projektjei, többek között a villamosvonalak és a kerékpáros fejlesztések részletes bemutatása, valamint a civil szervezetek is.

A mobilitási héten lehetőség lesz megismerkedni a különféle közlekedési eszközökkel, a várost irányító diszpécserközponttal, Budapest föld alatti és feletti közlekedési érdekességeivel, de a technológiai fejlődés iránt érdeklődőkre is gondoltak a szervezők.

A részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt egyes programok előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Az első autómentes napot 1997-ben tartották Franciaországban. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként gépkocsit használó városlakók egy napra tegyék le autójukat és próbálják ki az alternatív közlekedési módokat. Az Európai Bizottság a rendezvényt - amelyet hagyományosan szeptember 22-én rendeznek meg - 2000-ben európai kezdeményezéssé nyilvánította.

Budapest 2002-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek legfontosabb eleme az Andrássy úton megrendezett autómentes nap.

Az európai mobilitási hét magyarországi regisztrált településeinek rendezvényeiről a www.emh.kormany.hu oldalon, a fővárosi autómentes nap részletes programjairól pedig a www.budapest.hu, valamint a www.bkk.hu/mobilitasihet honlapon lehet tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×