eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Paprikás csokitorta a nyerő

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

A Magyarország Cukormentes Tortájáért lezajlott idei háziversenyben Andrássy Katalin édes-nemes csokoládétortája győzött. Száz gramm tortában 126 kalória van, szénhidrátértéke 17 gramm.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a háziversenyt, hogy olyan torták szülessenek, amelyek fehér liszt és finomított cukor nélkül készülnek, kalória- és szénhidrátszegények, tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthetőek.

Augusztusban a profi cukrászoknak is megrendezték az ország cukormentes tortájának versenyét, amelyet a Nándori Cukrászda ribizlihabos-almás rétegese nyerte meg. A torta az ország számos cukrászdájában kapható.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem is tudnak arról, hogy cukorbetegek: legalább másfél millió embert érint a diabétesz. A cukorbetegség tünete az emelkedett vércukorszint, kezelésének célja pedig a vércukorszint rendezése. A kezeletlen cukorbetegségnek súlyos következményei lehetnek (vakság, amputáció, veseleállás, keringési problémák).

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×