eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Okos traffipaxokat állít be a rendőrség

Nem csak sebességmérésre lesznek alkalmasak a rendőrség által beszerezni kívánt új készülékek, hanem rendszámfelismerésre vagy forgalomtorlódás észlelésére, sőt, kiszűrik a szabálytalanul sávot váltó sofőröket is - mondta el az InfoRádiónak Jámbor István, az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

Jámbor István beszámolt arról, hogy a rendőrség többszáz sebességmérő készülék megvásárlásra írt ki közbeszerzési pályázatot. Az eszközbeszerzést 2015. március 15-ig bonyolítják le.

Az összesen 525 új készülékből 160 lesz változtatható helyű, azaz mobil és 365 fixen telepített eszköz. Ez utóbbiakat jellemzően lakott területre fogják elhelyezni - több mint 200-t -, míg 90-et gyorsforgalmi útra és 60-at mellékutakra tesznek ki.

A jelenleg használt kamerákhoz képest az új berendezések jóval több funkcióval rendelkeznek.Nem csak sebességmérésre lesznek képesek, hanem például rendszámot is felismernek, így ha az ellenőrző pontnál körözött jármű halad el, a rendőrök nyomban intézkedhetnek. A készülék képes lesz ellenőrizni a záróvonal átlépését és azt is, ha valaki olyan sávban közlekedik, ahol nem szabadna.

Az ellenőrző pont emellett nem kimondottan jogsértésekkel kapcsolatos szolgáltatásokra is képes, így forgalomszámlásra, torlódás észlelésre szintén alkalmas.

Az új készülékek révén nagyobb valószínűséggel követheti valamilyen szankció a jogsértést - mutatott rá Jámbor István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×