eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Mintegy négyezer pulyka pusztult el egy tarlótűzben

Mintegy négyezer pulyka pusztult el abban a tűzben, amely a Vas megyei Pecöl külterületén keletkezett hétfő délután, a lángokat csak késő este tudták megfékezni, az utómunkálatok még tartanak - tájékoztatta a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője

Balogh Nikoletta elmondta: a tűz az erős szél miatt gyorsan terjedt, és mintegy 70 hektáron égett. Több helyen a bálák is meggyulladtak, a közeli pulykanevelde mellett 400 körbála égett. A lángok átterjedtek egy 1400 négyzetméter alapterületű épületre, négyezer pulyka elpusztult - tette hozzá.

A tűzoltóknál ötös, kiemelt riasztási fokozatot rendeltek el, a szomszédos megyékből is érkeztek egységek, több mint százötven hivatásos tűzoltó és mintegy száz helyi lakos vett részt az oltásban.

A helyszínen hét hivatásos tűzoltóegység (sárvári, szombathelyi, zalaegerszegi, pápai, csornai, soproni, ajkai) és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei dolgoztak, valamint a mentésben részt vettek a vépi, a pecöli, az ikervári és a jánosházi önkéntes tűzoltóegyesületek is - mondta a szóvivő.

A tüzet késő este sikerült eloltani, de az utómunkálatok még tartanak - tette hozzá Balogh Nikoletta.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×