eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Csak néhány napig tart a felfrissülés

A hétfőn érkező hidegfront nyomán keddre mintegy 10 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Csütörtökön viszont fokozatos felmelegedéssel indul az augusztus, s hétvégén ismét 38 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn derült, száraz idő lesz. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. Csak estétől várható időjárás-változás, amikor nyugaton és északon erőteljessé válik a felhőképződés, a szél egyre nagyobb területen viharossá fokozódik, s néhol zápor, zivatar is kialakul. Akár heves zivatarra is számítani lehet. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb hőmérséklet 35 és 41 fok között alakul.

Kedden a Dunától keletre az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből alakulhat ki zápor, zivatar. Másutt gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Az északnyugati szelet eleinte helyenként még viharos lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, nappal 26-32 fokig melegedhet fel a levegő.

Szerdán időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, a szél néhol megélénkülhet, de emellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Augusztus első napján, csütörtökön kevés felhő és sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 13 és 19 fok között, a nappali maximumok várhatóan 28 és 33 fok között várhatóak.

Pénteken derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 15 és 21 fok között, napközben 30-36 fokig emelkedhet a hőmérséklet.
Szombaton és vasárnap sem várható csapadék. Derült, napos lesz az idő. Szombaton mérsékelt lesz a szél, vasárnap néhol megélénkülhet a légmozgás. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. A vasárnapi minimumhőmérséklet várhatóan 18 és 23 fok között alakul, a nappali maximumértékek 33 és 38 fok között alakulhatnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×