eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Csütörtökön több megyében lehet zivatar és felhőszakadás is

Csütörtökre a várható hőség miatt hét megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést, emellett a fél országra a heves zivatarok, több megyére felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 Celsius-fok között várható. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, emiatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Pest megye, valamint Budapest területére.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fővárosra a várható heves zivatarok miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezek közül Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, így emiatt ezekre a megyékre a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: csütörtök hajnaltól az Alpokalján, a Kisalföldön alakulhat ki zivatar. Napközben legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és északon helyenként intenzívebb zivatartevékenység is valószínű. Ezek között rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó csapadék, az óránkénti 70 kilométernél erősebb szél és esetleg jégeső is lehet. Egy-egy heves zivatar sem kizárt.

Mint írták, a napi középhőmérséklet főként a déli, délnyugati országrészben alakul 25 fok felett. A középső és északnyugati országrészben csütörtökön átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés. A következő napokban azonban az országban tovább emelkedik a hőmérséklet - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő napokban a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható. Az országos tiszti főorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×