eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

NMHH: új átjátszó adók segítik a digitális tévéadások jobb vételét

Huszonöt új átjátszó adót helyez üzembe a digitális tévéadások vételi lehetőségeinek javítása érdekében az Antenna Hungária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kérésére - tájékoztatta a hatóság kedden az MTI-t.

Hat telephely adója - a bakonyszentlászlói, a bakonyszentkirályi, a csobánkai, a pásztói, a perőcsényi és a szentgotthárdi - augusztus elsejétől kezdi meg működését.

A közleményben emlékeztettek arra: július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén, 14 megyében megszűnik a hagyományos, analóg műsorszórás.

A digitális átállás érintettjei, akik jelenleg szoba- vagy tetőantenna segítségével kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják, ezután csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy jelátalakítót, vagyis egy set-top-boxot kapcsolnak.

A digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország csaknem egész területén, így senkinek sem kell várnia július 31-ig az átállással.

A digitális technológia jobb kép- és hangminőséget, az eddigi három helyett hét ingyenesen fogható csatornát és számos kényelmi szolgáltatást biztosít a nézők számára.

A biztonságos átállás és a tökéletes kép- és hangminőség elérése érdekében az NMHH folyamatos mérésekkel ellenőrzi a földi digitális adások vételi lehetőségeit. A mérési terv alapján a hatóság szakemberei az első ütemben érintett települések lefedettségét vizsgálják, mérik és regisztrálják a földi digitális adások vételi paramétereit.

Az eddigi mérési eredmények szerint a digitális lefedettség nagyobb, mint az analóg földi műsorszórás által lefedett terület, tehát olyan helyeken is tökéletesen lehet majd fogni a digitális földi adásokat, ahol az analóg adások eddig nem voltak láthatóak - közölte a hatóság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×