eur:
393.8
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Mire figyeljünk naptej vásárlásakor?

Minden második napozó fél a bőrráktól, de a lakosság közel 50 százaléka nem is tudja, hogy a védelem nélküli napozás a bőr rugalmasságának elvesztésével is jár - derül ki egy nemrég készült felmérésből. A kutatás szerint sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy mit jelent a faktorszám a napozókrémeken.

Kelen Ákos szakértő az InfoRádiónak adott interjúban kiemelte, hogy nemcsak a faktorszámot kell nézni - mivel az csak az UV- B sugarak ellen nyújt védelmet -, hanem az UV-A sugarak elleni védelem jelölését is. Az UV -A elleni védelmet egy kis karikában jelzik a naptejen.

A felmérésekből kiderül, hogy sokan hiába használnak krémet, annak nem megfelelő a faktorszáma vagy nem kellő mennyiségben kenik magukra. A naptejen kívül pedig még mindig vannak, akik fehér vizes pólóval védekeznek a sugárzás ellen.

A szakértő szerint mindegy milyen márkájú naptejet veszünk, a lényeg a faktorszám, illetve az, hogy a készítmény vízálló legyen. A 20 faktor feletti naptejek már biztos védelmet nyújtanak a bőrnek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×