eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

Hétfőn visszatér a hidegfront

Hétfőn erős szelet, záporokat, zivatarokat és lehűlést hoz egy hidegfront. A hét közepére ismét 30 fok körüli maximumok lehetnek, de a hétvégén újabb hidegfront hoz csapadékot és visszaesik a nappali hőmérséklet is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében.

Hétfőre hidegfront érkezik, emiatt északkeleten, keleten erősen felhős lesz az ég, és arrafelé több helyen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, és csak helyenként lehet számítani csapadékra, egy-egy zivatarra. A sokfelé élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, de északkeleten csak 20 fok körül valószínű.

Kedden a Dunától keletre többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok is előfordulhatnak, másutt több lesz a napsütés. A minimumhőmérséklet 10-16 fok, a maximumhőmérséklet 23-27 fok lesz.

Szerdára az ország nagy részén sok napsütés várható, a középső és északi területeken változóan felhős lesz az ég, de csapadék ott sem valószínű. A hajnali órákban 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 25-29 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nyugaton változóan, keleten gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 26 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken főként északkeleten lehetnek záporok, de másutt nem valószínű csapadék. A minimumhőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között lesz.

Szombaton egy észak felől érkező hidegfront hatására többször erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkülhet, a Dunántúlon kissé meg is erősödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, napközben 23-30 fok lehet.

Jövő vasárnap többször megnövekszik a felhőzet, nagyobb valószínűséggel északkeleten, keleten várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon időnként erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, nappal 21-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×