eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem várható zavartalan strandidő vasárnap sem

Magyarországon több helyen szeles, esős időjárás várható vasárnap. A Pireneusi-félszigeten a hőmérséklet néhol a 40 fokot is megközelíti.

Várható időjárás Magyarország területére vasárnap estig:

Többnyire kevés lesz a felhő, de szombaton főleg északkeleten és a Dunántúl nyugati részén, vasárnap pedig főként keleten erősebben felhős időszakok is lesznek. Szombaton délnyugaton és északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat átmeneti szélerősödéssel, vasárnap záporeső néhol északon, északkeleten fordulhat elő. Napközben a Győr-Szeged vonal körzetében az élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 28 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában:

Az Atlanti-óceán felől Északnyugat-Európa fölé magasnyomás nyúlik be.

A sok napsütésnek köszönhetően a Brit-szigetek térségében is helyenként 28, 29 fokot mérnek. Magassági hidegörvény található a Kárpát-medencétől kissé északkeletre. Térségében változékony az idő; záporok, helyenként zivatarok fordulnak elő. A szárazföld más területein gyenge ciklonális mezőben döntően helyi hatások alakítják az időjárást. A Földközi-tenger menti országokban, az Égei- és a Fekete-tenger térségében 30 fok köré melegszik a levegő.

A kontinensen a legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félszigeten van, ott délután a hőmérséklet néhol a 40 fokot is megközelíti. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a távolodó hidegörvény alakítja; mérsékelten meleg idő várható, csupán néhol lehet záporeső.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×