Záporokkal teli hétvégénk lesz

Infostart
2013. július 5. 21:33
A Kárpát-medencében szombat estig folytatódik a meleg idő, de már kedvezőbbé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Szombaton a délelőtti rövid, átmeneti csapadékszünetet követően ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható záporokkal, zivatarokkal, néhol felhőszakadással. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén és az Északi-középhegység térségében lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 31 fok között valószínű.

Vasárnap a napsütés mellett erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.