eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Halderelye lett a badacsonyi fogás

A Badacsonyi Kör kezdeményezésére ismert séfek megalkották a borvidék saját ételét, a Badacsonyi halderelyét.

A jó minőségű borok mellé a gasztronómia és borturizmus fejlesztésére is szükség van, ezért a Badacsonyi Kört alkotó négy borászat ismert séfeket kért fel, hogy a helyi alapanyagokat felhasználva alkossanak egy új badacsonyi ételt. A terv az volt, hogy az alapanyagok, és így maga az étel stílusa a Badacsony régió értékeit tükrözzék.

A Badacsonyi halderelyét Csapody Balázs és Jahni László (Kistücsök), Orbán Béla (a Magyar Parlament séfje, Országalma étterem), Takács Lajos (Olimpia, Laci! Pecsenye), Gál Attila (Káli Art Inn), Wolf András és Fekete Antonio (New York Kávéház és Salon Étterem) alkotta meg.

A derelye tésztájába badacsonyi kéknyelű szőlő levelét és petrezselymet tesznek pürésítve, ettől szép zöld színt, selymességet kap a tészta. Ebbe töltik bele a harcsafiléből, füstölt szalonnából és kecskesajtból álló tölteléket, majd a hagyományos derelyéhez hasonlóan kiszaggatják, kifőzik. Hallevesben zsenge új répát, zöldborsó hüvelyt félig megpárolnak, ezt adják a derelye mellé, amihez kecskesajt ropogóst kínálnak, az ételt pedig szőlőkacsokkal díszítik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×