Ezért nem létezik a borkultúra

Infostart
2013. április 24. 17:30
Borkultúra valójában nem létezik, hiszen magának a kultúrának része a bor, ahogy része például a festészet, az irodalom és a gasztronómia. Ahogy Jásdi István egy csopaki rendezvényen megfogalmazta: aki szereti a jó borokat, az nem fogyaszt gagyi ételeket és nem fogyaszt gagyi kultúrát sem. A borkultúra mellett szó volt például a kézműves borászatról és a fajélesztőkről is Gere Attila és Jásdi István beszélgetésén, amelyről az InfoRádió bormagazinja tudósít.

Jásdi István beszélgetéssel összekötött borkóstoló sorozatot indított csopaki borteraszán, ahol a legutóbbi vendég Gere Attila volt. A nyilvános kóstolón részt vett az InfoRádió bormagazinjának szerkesztője is, így a szerda esti műsorban Jásdi István és Gere Attila beszélgetéséből hallhatnak részleteket.

A beszélgetésen szó volt a borkultúráról, amiről kiderült, hogy valójában nem is létezik, hiszen magának a kultúrának része a bor, ahogy része például a festészet, az irodalom és a gasztronómia. Ahogy Jásdi István megfogalmazta: aki szereti a jó borokat, az nem fogyaszt gagyi ételeket és nem fogyaszt gagyi kultúrát sem.

A műsorban kiderül majd az is, hogy Gere Attila kóstolóként hogyan jellemzi a Kopart, és az is, hogy miként vélekedik Jásdi és Gere a kézműves borászatról, ami esetleg olyan, mint a borkultúra: talán nem is létezik? Nem érdemes ugyanis kézműves borászatról beszélni, hiszen a borral csak egyféleképpen lehet jól bánni - vélekedett a csopaki beszélgetésen Jásdi István és Gere Attila, akik kifejtették álláspontjukat a borok irányított vagy spontán erjesztésével kapcsolatos vitában is.

Részletek a szerda este 20:30-kor kezdődő Hordómintában, az InfoRádió bormagazinjában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást