eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Porszívógyűjtési betegsége van egy kilencéves fiúnak

Porszívógyűjtési betegsége van egy kilencéves brit fiúnak. A gyerek mindazonáltal igen válogatós, nagyon nem mindegy neki a porszívó típusa, csakis a Henryket szereti. Azoknak viszont képtelen ellenállni, már 17 van neki.

Betegsége neve Williams-szindróma, amely genetikai eredetű rendellenesség. Nem csupán gyűjtési, birtoklási mániában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy elszenvedői rendkívül barátkozók, feltétlenül megbíznak minden emberben és kiváló a zenei érzékük. A betegség tízezer ember közül egyet érint, férfiak és nők körében egyformán fordul elő - jegyezte meg a The Daily Mail című brit lap.

Visszatérve a porszívókat gyűjtő gyermekre, a gyűjtésen túl porszívózási kényszere is van: állandóan ajánlkozik szüleinek, hogy kitakarítja a házat, amiben viszont kevés a köszönet. Amennyire rajong a porszívókért, olyan rosszul porszívózik. Szülei szerint általában egyhelyben ácsorogva szívatja a gépeket.

A fiú kedvenc szórakozása porszívóboltok látogatása. Szülei azzal jutalmazzák, ha jól viselkedik, hogy elviszik egy boltba, ahol negyedórát hagyják játszani a készülékekkel.

A fiú rendkívülésige okán szerepelt a minap a Channel 4 brit tévécsatornán: egy szálloda takarítója tanítgatta porszívózni.

A hotel személyzete pár nap múlva a fiú segítségét kérte. Úgy találta, hogy ő lehet a legjobb tesztelő annak eldöntéséhez, hogy milyen típusú porszívót vásároljon. Henryt vett.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×