eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Ten Years After is fellép a Harley-Davidson Fesztiválon

Ismét Magyarországon zenél a legendás 1969-es woodstocki rockfesztivál egyik sztárzenekara, a brit Ten Years After, amely ezúttal az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fesztiválon ad koncertet június 6-án.

A fesztiválon a Ten Years After mellett fellép a már korábban bejelentett, szintén brit Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Firkin, Deák Bill Gyula, a Zorall, az Anna & the Barbies, valamint a Magna Cum Laude is - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A banda többek között Peter Green, Jimi Hendrix vagy Rory Gallagher mellett a blues-rock történetének egyik korszakalkotó előadója. Az eredeti felállásból három zenész - Leo Lyons basszusgitáros, Ric Lee dobos és Chick Churchill billentyűs - ma is a Ten Years After tagja, az idén márciusban elhunyt egykori gitáros, Alvin Lee helyén 2003 óta Joe Gooch játszik.

A Ten Years After 1967-ben alakult, a formáció Alvin Lee gitáros vezetésével rövid idő alatt kiemelkedő sikereket ért el, kifejezetten keresett, újító jellegű bandává lépett elő. 1974-ig tíz albumuk jelent meg, köztük a legjobb talán az 1970-es Cricklewood Green volt. 1969-ben felléptek a woodstocki fesztiválon. Alvin Lee 1974-ben távozott, és bár később többször visszatért, az 1980-as évek végétől szólókarrierjére koncentrált.

A csapat 1994-ben fellépett a második Sziget fesztiválon - a Eurowoodstock-on -, majd 2003-ig keveset hallatott magáról, akkor az alapító tagok ráakadtak Lee utódjára egy ifjú titán, a még ma is csak 36 éves Joe Gooch személyében. Az új formáció két lemezzel, a 2004-es Now-val és a 2008-as Evolution-nel tért vissza. A Ten Years After legutóbb 2011 novemberében a Barba Negra klubban zenélt Magyarországon.

A szervezők tájékoztatása szerint az alsóörsi fesztiválhoz kapcsolódva kisorsolnak egy 1200 köbcentis, Seventy-Two Harley-Davidson motorkerékpárt. Nyertes az lehet, aki április 20-tól regisztrál a fesztivál Facebook oldalán, másrészt ott lesz június 5. és 9. között Alsóörsön - közölte Dobai Attila fesztiváligazgató.

A fesztivál nulladik napján, június 5-én a nagyszínpadon bemutatják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepli 40 éves évfordulóját. Idén is Alsóörs vendégei lesznek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt. Kiállítják Szalay Balázs versenyautóját, illetve Talmácsi Gábor világbajnok versenymotorja is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×