eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Közel 14 milliárdot nyert a lottón

A német lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 46 millió eurót (13,8 milliárd forintot) kasszírozza egy harmincas éveiben járó férfi, aki valószínűleg még nem is tudja, mekkora szerencse érte.

A hesseni férfivel a lottótársaságnak ugyan még nem sikerült felvennie a kapcsolatot, de ügyfélkártyája alapján sikerült őt beazonosítaniuk. A társaság vasárnap annyit nyilvánosságra hozott, hogy a szerencsés játékos a Rajna-Majna-vidéken él és harmincas éveinek közepén jár, személyazonosságát azonban szigorúan titokban tartják.

A férfi egyedül találta el a hét nyerőszámot az Eurojackpot elnevezésű játékban, amelyet 14 európai országban játszanak. A mostani nyertes számokat péntek este Helsinkiben húzták ki.

A lottótársaságnál egyelőre nem biztosak abban, hogy a nyertes tud-e arról: egyedül ő találta el mint a hét számot. "Lehet, hogy már észrevette" - mondta Dorothee Hoffmann, a Lotto Hessen elnevezésű társaság szóvivője vasárnap. Ha a nyertes addig nem jelentkezik, a társaság a hét elején telefonon mindenképpen értesíti.

A szóvivő hozzátette, hogy a nyertesnek nincs más dolga, mint várni a pénzre, és jól meggondolni, mire költi el. A legfontosabb tanács ugyanakkor az, hogy a férfi tartsa titkokban nyereményét és nyisson másik bankszámlát, bankszámlákat is.

A rekordnyeremény összege egészen pontosan 46 millió 79 ezer 338,80 euró. Az eddigi német lottórekord a 6 a 45-ből elnevezésű játékban született: 2006-ban egy akkor 41 éves betegápoló 37,7 millió eurót nyert.

Az Eurojackpot nevű játék Magyarországról nem elérhető.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×