Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így ne menjen locsolkodni!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem érdemes húsvét hétfőn előzetes bejelentés nélkül beállítani locsolni, mivel sok városi nő már nem szereti ezt a hagyományt - mondja a protokollszakértő. Görög Ibolya arról beszélt, miként érdemes készülni a hétfői locsolkodásra.

A húsvéti locsolás a városokban már többnyire kiment a divatból, így a férfiember a program előtt győződjön meg arról, otthon van-e a kiszemelt hölgy és mekkora részéről a fogadókészség - mondta az InfoRádió kérdésére Görög Ibolya. A protokollszakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a locsolkodásra induló férfi ügyeljen a megfelelő öltözetre, és körútjának megkezdése előtt semmiképpen ne fogyasszon alkoholt.

Védekezés a nem kívánt locsolás ellen

A férfi arra is ügyeljen, hogy visszafogott illatszert használjon a tevékenységhez, amely előtt illik megkérdezni, hogy a hölgy a haja helyett esetleg óhajtja-e a permetet a nyakára kapni. Fontos a locsolóversike is: ha már valaki elindul, akkor feltétlenül készüljön ilyennel. A vers semmiképpen ne legyen otromba és harsány, érdemes a kreativitásra hangsúlyt fektetni.

Egy nő úgy tarthatja távol sértődés-mentesen a locsolót, ha az előzetes tájékozódás idejekor azt a látszatot kelti, hogy nem tartózkodik majd otthon. Amennyiben a nem várt locsoló mégis felbukkan, úgy a nő kérje esetleg a tenyerébe a kölnit - tanácsolja Görög Ibolya.

Az édes szájú férfi

Görög Ibolya a locsolási protokoll hölgyekre vonatkozó elemeiből is felsorolt néhányat. Az eseményre például ne az ajtóban kerüljön sor, illik betessékelni a vendéget. A locsolandó nők készüljenek süteményekkel, mert a férfiak rendkívüli módon vonzódnak az édességekhez, sokkal inkább mint a nők - hívta fel a figyelmet a szakértő.

Az alkoholtartalmú italokkal óvatosan kell bánni, ha ugyanis a locsoló gépjárművel érkezik, tilos őt alkohollal kínálni. Az sem fordulhat elő, hogy gyerekek alkoholos italt kapjanak a locsolás "jutalmaként".

Hanganyag: Seres Gerda