eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Így ne menjen locsolkodni!

Nem érdemes húsvét hétfőn előzetes bejelentés nélkül beállítani locsolni, mivel sok városi nő már nem szereti ezt a hagyományt - mondja a protokollszakértő. Görög Ibolya arról beszélt, miként érdemes készülni a hétfői locsolkodásra.

A húsvéti locsolás a városokban már többnyire kiment a divatból, így a férfiember a program előtt győződjön meg arról, otthon van-e a kiszemelt hölgy és mekkora részéről a fogadókészség - mondta az InfoRádió kérdésére Görög Ibolya. A protokollszakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a locsolkodásra induló férfi ügyeljen a megfelelő öltözetre, és körútjának megkezdése előtt semmiképpen ne fogyasszon alkoholt.

Védekezés a nem kívánt locsolás ellen

A férfi arra is ügyeljen, hogy visszafogott illatszert használjon a tevékenységhez, amely előtt illik megkérdezni, hogy a hölgy a haja helyett esetleg óhajtja-e a permetet a nyakára kapni. Fontos a locsolóversike is: ha már valaki elindul, akkor feltétlenül készüljön ilyennel. A vers semmiképpen ne legyen otromba és harsány, érdemes a kreativitásra hangsúlyt fektetni.

Egy nő úgy tarthatja távol sértődés-mentesen a locsolót, ha az előzetes tájékozódás idejekor azt a látszatot kelti, hogy nem tartózkodik majd otthon. Amennyiben a nem várt locsoló mégis felbukkan, úgy a nő kérje esetleg a tenyerébe a kölnit - tanácsolja Görög Ibolya.

Az édes szájú férfi

Görög Ibolya a locsolási protokoll hölgyekre vonatkozó elemeiből is felsorolt néhányat. Az eseményre például ne az ajtóban kerüljön sor, illik betessékelni a vendéget. A locsolandó nők készüljenek süteményekkel, mert a férfiak rendkívüli módon vonzódnak az édességekhez, sokkal inkább mint a nők - hívta fel a figyelmet a szakértő.

Az alkoholtartalmú italokkal óvatosan kell bánni, ha ugyanis a locsoló gépjárművel érkezik, tilos őt alkohollal kínálni. Az sem fordulhat elő, hogy gyerekek alkoholos italt kapjanak a locsolás "jutalmaként".

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×