eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Alvószalon az üzletembereknek

Új szolgáltatást, egy "alvószalont" próbálhatnak ki Bécsben mindazok, akik szívesen szundítanának napközben egy fél órát, de a munkahelyükön nincs rá lehetőségük.

A szalonban egymástól paravánnal elválasztott, kanapéval berendezett pihenősarkok, illetve külön pihenőszobák között lehet választani - számolt be róla a Die Presse című osztrák napilap.

Az alvóstúdió ötletgazdái, Peter Schurin és Claudia Darnhofer elsősorban olyan üzletemberekre számítanak, akik stresszes életmódjuk mellett két üzleti találkozó között szívesen beiktatnának egy rövid pihenőt, de olyan turistákra is, akik megpihennének valahol, amíg a szállodai szobájukra várnak.

Fél óra ára tizenegy euró (mintegy háromezer forint) a közös teremben, ehhez viszont frissítő is jár, és az alkalmazottak személyesen ébresztik fel a vendéget a kívánt időpontban. Aki a nyugalom mellett teljes magányra is vágyik, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia: a különszoba negyven euróba kerül.

A vállalkozás alapítói biztosak benne, hogy van igény az ilyen csendes kikapcsolódásra. Emellett - mondják - az ebéd utáni alvás fokozza az összpontosítási, a teljesítő- és a reakcióképességet, javítja a rövid távú memóriát, és óv a szívbetegségektől.

A lapnak nyilatkozó egyetemi alvásszakértő azonban arra is figyelmeztet, hogy a nappali alvásnak nem szabad az éjszakai pihenés rovására mennie. "A délutáni alvás akkor fontos, ha éjszaka nem tudtuk eléggé kipihenni magunkat, de nem helyettesítheti az éjszakai alvást" - hangsúlyozta a bécsi egyetemi klinika szakértője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×