Az ónos eső után visszatér a havazás

Infostart
2013. január 15. 13:24
Az ónos eső miatt nyolc megyére, így Pest megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nyugati felében szintén nyolc megyében a tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztetés van érvényben. Napközben számottevő havazás már nem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik, ott eső, estétől pedig köd várható.

Kedden kora délután a hőmérséklet többnyire 2 és 7 Celsius-fok között alakul, de nyugaton fagypont közelében marad, késő este -2 és +5 fok között várható.

Szerdán túlnyomóan borult, párás idő várható. Délelőtt északkeleten még több helyen eshet az eső, majd a délután második felétől a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk csapadékra: a Nyugat-Dunántúlon havazás valószínű, másutt a kezdeti esőt estétől havas eső, hó váltja fel. Nyugaton napközben megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, keleten lesz az enyhébb idő.

Csütörtökön a keleti, délkeleti megyékben eső, havas eső, másutt havazás valószínű, és ez várható pénteken is. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -2, majd pénteken -1, -6 fok között alakul.