eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szükségállapot a tüzek miatt Kalifornia északi részén

Szükségállapotot hirdettek ki Kalifornia északi részén az egyre szaporodó erdő- és bozóttüzek miatt.

Jerry Brown kaliforniai kormányzó Plumas, Shasta és Tehama megyékben vezette be a rendkívüli intézkedéseket, ahol jelenleg tucatnyi tűz pusztít.

Ezek közül a Ponderosa névre keresztelt már közel ötven épületet rombolt le és további kétszázat fenyeget. A lángok mintegy 10 ezer hektár növényzetet pusztítottak el a kaliforniai hatóságok közlése szerint.

A lángtengert, amelynek elfojtására több mint 2100 tűzoltót és 11 helikoptert vetettek be, szerda délre (helyi idő szerint) a fele területre sikerült visszaszorítani.

Az Egyesült Államok más nyugati államaiban, így Washingtonban, Idahóban és Montanában is tűzvészek pusztítanak a rendkívüli hőség és szárazság miatt. Az év eleje óta már mintegy hárommillió hektár területet taroltak le az erdő- és bozóttüzek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×