eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bohócnál találták meg Jobs hagyatékát

Egy hivatásos bohóchoz került a néhai Steve Jobs lopott iPadje; a készüléket egy tartozás fejében kapta a lejátszó hátteréről mit sem sejtő Kenny bohóc.

Az Apple számítástechnikai óriáscég alapítójának felújítás alatt álló Palo Alto-i (Kalifornia) házába júliusban törtek be, és 60 ezer dollár értékű ékszeren, valamint az 1 dollár készpénzt tartalmazó pénztárcán kívül elvitték a legendás Apple-vezér számos berendezését is.

A két héttel később elfogott tettes nyomára úgy bukkantak, hogy az saját iTunes-kontójára akart letölteni zenét Jobs kütyüire.

Az iPadra a Kenny bohóc művésznéven ismert Kenneth Kahnnál bukkantak. Kahn semmit sem tudott a készülék hátteréről, az ajtaján kopogtató rendőröknek azt mondta, hogy ismerőse, Kariem McFarlin egy adósság fejében adta neki.

A Palo Alto-i bohóc gyanútlanul szórakoztatta a gyerekeket az utcán a Steve Jobs készülékére letöltött zenével, köztük A rózsaszín párduc című krimivígjáték főcímzenéjével és Michael Jackson dalaival. Kahn azt mondta, hogy semmi sem tűnt fel neki az iPaden, az teljesen átlagosnak tűnt.

A betörő is csak akkor tudta meg, hogy kinek a házába hatolt be egy teljesen átlagos városnegyedben, amikor a lakásban matatva talált egy Steve Jobsnak címzett levelet. McFarlin a kerítésen mászott át és egy, a kőművesek által hátrahagyott pótkulccsal ment be a házba, amelyben Jobs özvegye, Laura sem tartózkodott éppen ott.

A bohóc azt mondta, hogy maga is nagy rajongója a néhai Apple-vezérnek, és nagyon kellemetlenül érezte magát, amikor megtudta, hogy tőle lopták el a hozzá került iPadet. Egykori tanítványáról azt mondta, hogy az "rendes fickó, aki egy szörnyű döntést hozott".

A rendőrség közlése szerint a készüléket már visszajuttatták Jobs családjának, a betörő pedig bocsánatkérő levelet írt a komputerguru özvegyének.

McFarlin nem védekezhet szabadlábon, mert megfizethetetlenül magas, félmillió dolláros óvadékot szabtak ki rá, és elvben akár 8 évet megközelítő börtönbüntetést is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×