Érdemes átnézni a villanyszámlát, ha házat vesz

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 16. 19:30
Negyedszázadon keresztül fizette két utcai lámpa villanyszámláját is egy nő az Egyesült Államokban anélkül, hogy tudott volna róla.

Összesen 5800 dollárt - 1,3 millió forintot - fizettetett meg a connecticuti villamos művek Grace Edwardsszal, akinek nem tűnt fel számláin a havonta összesen 19 dolláros tétel, amely a "9500 lumen (fényáram egységű) és a 6300 lumen HP Sodium (nátriumgőzös lámpák)" feliratú sorok végén szerepelt.

Nemrégiben azonban a nő elkezdte árulni házát, és egy potenciális vevő alaposan átnézte a villanyszámlát, majd pedig rákérdezett a közvilágítási díj okára.

Mint kiderült, a háznak még a 25 évvel korábbi tulajdonosa hajdanán beleegyezett, hogy fizessen a portája előtt lévő két utcai lámpa fényéért.

Az elektromos művek immár törölte a számlatételt, ám arra nem volt hajlandó, hogy visszafizesse a közfényért beszedett összeget. A nő a fogyasztóvédelemhez fordult segítségért, mire az áramszolgáltató készségesen fizetett és még bocsánatot is kért.

A befizetett összegnek csaknem a kétszeresét - 10 500 dollárt - utalta át az asszonynak, mert kamatokkal is jutalmazta a hitelezést.