Mentsünk-e éttermi homárt?

InfoRádió / MTI
2012. július 7. 19:30
Homárt rendelt egy szardíniai étteremben egy német házaspár, de ahelyett, hogy megette volna, az élő állatokat szabadon engedte a tengerben.

A Szardínia szigetén precedens nélküli esetről a L'Unione Sarda helyi napilap számolt be.

A részleteket a Mama Latina nevű étteremben dolgozó pincérek idézték fel az azúrkék vizéről ismert szardíniai Smaragdpart egyik legelegánsabb üdülőhelyén, Cala di Volpe öblében.

A német házaspár először az étterem utcai akváriumában levő homárokat szemlélte, majd helyet foglalva homárt is rendeltek, mégpedig élve. A pincérek csodálkoztak, de így szervírozták az állatokat.

A német vendégek szó nélkül és azonnal kifizették az árát: páncéllal együtt a homárok ötszáz euróba kerültek.

A házaspár egy vízzel teli ételhordóba tette a homárokat és a tengerpartra sietett, ahol a vélhetően szabadon engedték az állatokat.

A pincérek azt mondták a sajtónak, tisztelik az állatvédőket, de az éttermi homár nem marad sokáig életben, miután visszateszik a tengervízbe. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, de jobb lett volna megenni őket - tette hozzá Roberto Paci étterem tulajdonos.