Miért fontos, hogy elmenjünk szabadságra?

Infostart
2012. június 17. 16:35
Súlyos következményekkel járhat, ha valaki nem megy el nyáron szabadságra - figyelmeztetett a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének adjunktusa. Balogh Piroska szerint fontos, ha valaki szabadságra megy, akkor a szabadidejét tényleg pihenéssel töltse.

A pihenés, a kikapcsolódás elemi szükségletünk, gyakran azonban a sok munka miatt megfeledkezünk erről, és elnyomjuk ezt a szükségletünket - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének adjunktusa.

Pedig a pihenéssel lehet a legjobban megelőzni a kimerültséget és a kiégés szindrómát, ami különösen a segítő foglalkozást végzőkre (pedagógusokra, egészségügyben dolgozókra) jellemző. Tünetei a testi-lelki kimerültség, az állandó fáradságérzet, az ingerültség, a közömbösség.

Ennek megelőzéséhez a legjobban az járul hozzá, ha a szabadságunk alatt egészen mást csinálunk, mint amit a munkahelyen - hangsúlyozta Balogh Piroska.

Úgy véli, nem feltétlenül az a fontos, hogy mindenképpen elutazzunk, vagyis nem a pénzen múlik. A fő az, hogy kivegyük a szabadságot, amit aktív pihenéssel töltsünk.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást